Európa No. 1 felújítója Felújítunk,
Korszerűsítünk,
Újat építünk,
Mindezt méretre!
 
 
Nyitólap
Beltéri ajtó felújítás
Bejárati ajtó felújítás
Ablak felújítás - Ablak szigetelés
Megtakarítás kalkulátor
Cégünk állásajánlatai

Szaküzemek:

 

ICHTÜSZ KFT
7630 Pécs Blaha Lujza utca 40.
Tel.: 0670 623 2617
Fax : 0672 785 291
E-mail: booz.sandor@gmail.com

 
       

ABLAKFELÚJÍTÁS - ABLAKSZIGETELÉS

 

MIÉRT SZIGETELJÜNK?

 • A pénzkidobás elkerülése végett. A rossz, elöregedett szigetelés rontja a fűtés vagy a klíma hatásfokát, részben az utcát fűtjük, mellesleg a külső zajok is jobban behallatszanak.
 • Egészségünk érdekében is fontos. A meghűlés vagy a hőguta bárkit megkínozhat. Idősebb korban ezek még veszélyesebbek és érzékenyebbek is vagyunk rájuk.
 • A környezet megóvása miatt. A tömegesen, feleslegesen termelt energia a természet károsodásával jár.
 • Kiegyensúlyozottságunk megőrzéséért. Ha fázunk, ha melegünk van, ha a kelleténél nagyobb a beszűrődő zaj és szag az észrevétlenül ingerültebbé tesz minket.

Tény, hogy a lakások 90%-a 15 évesnél idősebb. A régebbi építésű otthonok ablakai, nyílászárói, szinte kivétel nélkül fából készültek. Ezeknél semmilyen tömítő szigetelő megoldást nem alkalmaztak. Ahol mégis találunk gyárilag beszerelt ablakszigetelő anyagot ott is ez kaucsuk alapanyagból készült. A fényre két év alatt megérik, megrepedezik, és megkeményedik. A fa reagál a hőmérsékleti és nedvességtartalom változásaira, ezért folyamatos mozgásban van. A megkeményedett gumi ezt akadályozza és nem kívánt vetemedések jönnek létre. A bemarásos szilikon szigetelést Svédországban fejlesztették ki, ahol sokkal szélsőségesebbek az időjárási körülmények. Az ajtó- és ablakszigetelés tömítőanyagai nálunk szilikonból készülnek. Ez ellenáll az UV fénynek és fizikai, kémiai tulajdonságait -60 és +120 Celsius fokok közt megőrzi. Ez az ablakfelújítás korszerű alapanyaga. Egyrészt a szigeteletlen, vagy rosszul szigetelt lakások fűtése és hűtése rengeteg, szó szerint az ablakon kidobott pénzünkbe kerül. Másrészt feleslegesen terheljük környezetünket, és a hidegebb szelesebb, napokon az egészségünk is fokozotabban veszélyeztetett. A jól szigetelt nyílászáróknál sokkal csendesebb a lakás, és kirekesztjük a port, szmogot. Tehát minden szempontból élhetőbb, komfortosabb körülményeket teremthetünk. Az ablakszigetelésre fordított pénz, a tapasztalatok és számítások alapján 2-3 fűtési szezon alatt megtérül.

Megoldás lehet az ablakok cseréje is, de szeretném felhívni a figyelmet néhány körülményre:
 1. Az ablakok cseréje drága, megtérülési idő 25-45 év közötti.
 2. A csere elég körülményes, nagy koszolással, felfordulással jár és gyakorta helyreállítási költségek is felmerülnek.
 3. A régebbi fa ablakok nagyrészt borovi fenyőből készültek. Ezek a magas gyantatartalmuk miatt, még mindig sokkal időállóbbak mint a mai lucfenyő ablakok, vagy műanyag ablakok.
 4. Kevesen tudják, hogy az agyonreklámozott műanyag ablakok sem örökéletűek. UV fényre vetemednek, szmogtól, széltől a színűk, fényük kopik, megfakul. A szigetelésük kaucsuk alapanyagú, tehát rövidebb élettartamú. A faablakokkal ellentétben nehezen vagy egyáltalán nem állíthatóak utólag.

Ablak felújítás
Előtte - Utána példák


Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás. 01

Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás. 02

Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás. 03

Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás. 04

Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás. 05

Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás. 06

Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás. 07
 
 

Összegezve: egy jól szigetelt, vasalatait tekintve jól beállított ablak, gyakorlatilag minden esetben felveszi a versenyt egy új nyílászáró hőszigetelési képességével. Nem pusztán pénzt takarítunk meg, de csendesebb, egészségesebb, élhetőbb, és komfortosabb életteret nyerünk általa.

* * *
 
 

Az utólag bemart ablakszigetelés bemutatása

 1. Először puszta szemmel ellenőrizzük az ablakok állapotát és kipróbálással a vasalatok működését. Gyakorlatilag az összes fa nyílászáró szigetelhető és érdemes is szigetelni. Megnézzük hogyan záródnak, hogyan nyitódnak az ablakok. Tapasztalt szakembereink meg tudják állapítani, hogy mekkora a hézag, hány milliméteres szigetelőanyagot kell használni az ablak felújításához. Előfordulhat, hogy az ablak már rendelkezik valamilyen szigeteléssel, mégis szükségessé vált az ablakfelújítás. Ennek az az oka, hogy a szigetelés elöregedett, kiszakadt vagy nem a célnak megfelelő minőségű. Ezeket az anyagokat maradéktalanul eltávolítjuk. Ha nagyon meg van ereszkedve az ablak, szorul akkor párkánygyaluval ki kell gyalulni az aljából, a szükséges mértékben. Ezt követően, amikor már az ablak rendelkezik a szigetelőanyag befogadására alkalmas bemarással, azt kitisztítjuk. Ha nincs még bemarás, úgy az erre alkalmas célszerszámmal azt kialakítjuk.
 2. Ezután belehengereljük a szigetelő anyagot.
 3. A behelyezett (kamrás) szigetelőanyag így tölti ki a hézagot.
A zsanérokat és a zárakat beállítjuk, speciálisan erre a célra kifejlesztett olajjal vagy WD 40-nel, kenjük be. befejezésül meggyőződünk arról, hogy az ablak rendesen záródik és eleget tesz hőszigetelési, és biztonságtechnikai elvárásoknak egyaránt.

ablakszigetelés, ablakfelújítás, utólagosan bemart szilikon szigeteléssel
 
 
* * *
 
 

Ablakok korszerűsítése - ablakfelújítás - ablakjavítás

A régi "Gerébtokos vagy Tessauer" ablakoknál előfordul, hogy gittes ablaküveg rögzítés elöregedett, megrepedezett, részben kipotyogott. Ennek kijavítására kimarjuk a gittet és egy modern faléces üvegrögzítést teszünk a helyére. Gondoskodunk róla, hogy az ablakfelújítás során, a faléc tökéletesen illeszkedjen az ablak, nyílászáró stílusához. Ellenáll az időjárásnak és az ablakkal megegyező színre mázolható.

Az ablak hőszigetelési funkciójának tökéletesítése céljából a 3 milliméteres síküvegek helyére egy 1,1 K értékű hőszigetelési együtthatóval rendelkező kétrétegű, fokozottan hőszigetelő üveget építünk be. Ennek eredményeként, jelentősen nő az ablak hőszigetelő képessége, az ablakfelújítást követően. Az említett ablak korszerűsítésekkel, nagymértékű fűtésköltség-megtakarítás érhető el, így a befektetés rövid idő alatt meg tud térülni. Nem titkolt és nem meglepő módon, az ablakfelújítás, ablakszigetelés, a reszi csökkenésével jár, ha a fűtést szabályozni tudjuk.

A "Sofa" jellegű ablakoknál, (ha eredetileg nem volt bemart szigetelés) úgy azt elkészítjük az "Utólag bemart ablakszigetelés" ismertetőjében olvasható módon. Ha volt szigetelés, úgy a régit eltávolítjuk és ujjat, korszerűbbet építünk az ablakba. Az esetlegesen elkorhadt, vagy hiányzó vízkivetőt fával vagy alumíniummal pótoljuk. Leellenőrizzük, hogy a hőszigetelő üveg megfelelően van-e rögzítve, illetve hogy szükséges-e a csere, a szigetelést biztosító gáz elszökése miatt. Szükség esetén kipótoljuk az üveg és az üvegbefogó léc közti hézag tömítésére szolgáló szilikon pasztát. Így akadályozzuk meg, hogy az üvegről lefolyó nedvesség elrohassza a fa befogókereteit. Az ablakfelújítás során beállítjuk, kijavítjuk esetleg lecseréljük a vasalatokat, ezzel biztosítjuk, hogy a felújított ablak eleget tegyen a biztonságtechnikai és hőszigetelési elvárásosoknak is.

* * *
 
  Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás Ablakfelújítás, ablak javítás, ablakszigetelés Ablakfelújítás, ablakszigetelés    
  Ablakfelújítás, ablakszigetelés, ablak javítás.  
       
PORTAS -- Ichtüsz Kft
© 2013 Minden jog fenntartva